İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Arpa Pilavı ve Mantar

Lif açısından zengin arpa ile hazırlanan sağlıklı pilav. Mantarların lezzetiyle birleşen nefis bir yan yemek.

10 dk
Hazırlık
40 dk
Pişirme
4
Kişilik
260
Kalori

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı arpa
  • 3 su bardağı sebze suyu
  • 300g mantar (dilimlenmiş)
  • 1 soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik, tuz, karabiber
  • Maydanoz

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:8g
Karbonhidrat:45g
Yağ:7g
Lif:10g

Yapılışı

  1. 1

    Arpayı soğuk suda 30 dakika bekletin, süzün.

  2. 2

    Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı kavurun.

  3. 3

    Arpayı ekleyin, 2 dakika kavurun.

  4. 4

    Sebze suyunu ekleyin, kaynayınca kısık ateşte 35-40 dakika pişirin.

  5. 5

    Ayrı tavada mantarları sarımsak ile kavurun.

  6. 6

    Kekik, tuz ve karabiber ekleyin.

  7. 7

    Pilavı tabaklara alın, üzerine mantarları yerleştirin.

  8. 8

    Maydanoz serperek servis yapın.

#arpa#pilav#mantar#lif