İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Bulgur Pilavı ve Mantarlı Izgara

Tam tahıl bulgur ve protein açısından zengin mantarlarla hazırlanan vejetaryen dostu bir ana yemek.

10 dk
Hazırlık
25 dk
Pişirme
4
Kişilik
290
Kalori

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı sebze suyu
  • 400g mantar (dilimlenmiş)
  • 1 soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz, karabiber, kekik

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:11g
Karbonhidrat:48g
Yağ:8g
Lif:11g

Yapılışı

  1. 1

    Orta boy bir tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı kavurun.

  2. 2

    Bulguru ekleyip 2 dakika kavurun.

  3. 3

    Sebze suyunu ekleyin, kaynayınca kısık ateşte 15 dakika pişirin.

  4. 4

    Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, mantarları ekleyin.

  5. 5

    Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.

  6. 6

    Sarımsak, tuz, karabiber ve kekik ekleyip 2 dakika daha kavurun.

  7. 7

    Pilavı tabaklara alın, üzerine mantarları yerleştirin.

  8. 8

    Maydanoz serperek servis yapın.

#ana yemek#bulgur#mantar#vejetaryen