İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Fırında Ratatouille

Renkli sebzelerle hazırlanan Fransız klasiğinin İskandinav yorumu. Sağlıklı ve göz alıcı bir sebze yemeği.

20 dk
Hazırlık
45 dk
Pişirme
6
Kişilik
180
Kalori

Malzemeler

  • 2 patlıcan (ince dilimlenmiş)
  • 2 kabak (ince dilimlenmiş)
  • 3 domates (ince dilimlenmiş)
  • 1 kırmızı biber (ince dilimlenmiş)
  • 1 soğan (doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 400g domates sosu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kekik, fesleğen, tuz, karabiber

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:4g
Karbonhidrat:18g
Yağ:11g
Lif:7g

Yapılışı

  1. 1

    Fırını 190°C'ye ısıtın.

  2. 2

    Fırın kabına domates sosunu yayın, soğan ve sarımsak ekleyin.

  3. 3

    Sebze dilimlerini üst üste bindirerek dizin.

  4. 4

    Zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın.

  5. 5

    Folyo ile kapatın, 30 dakika pişirin.

  6. 6

    Folyoyu açın, 15 dakika daha pişirin.

  7. 7

    Taze fesleğen ile süsleyerek servis yapın.

  8. 8

    Yanında tam buğday ekmeği veya kinoa ile servis edin.

#ratatouille#sebze#fırın#sağlıklı