İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Havuç ve Zencefil Çorbası

Bağışıklık güçlendirici, ısıtıcı ve lezzetli bir çorba. Zencefil ve havucun mükemmel uyumu.

15 dk
Hazırlık
30 dk
Pişirme
6
Kişilik
150
Kalori

Malzemeler

  • 6 adet orta boy havuç (doğranmış)
  • 1 soğan (doğranmış)
  • 3 cm taze zencefil (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • 5 su bardağı sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100ml hindistancevizi sütü
  • Kimyon, tuz, karabiber
  • Taze kişniş

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:3g
Karbonhidrat:22g
Yağ:7g
Lif:5g

Yapılışı

  1. 1

    Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı kavurun.

  2. 2

    Zencefil ve sarımsağı ekleyip 1 dakika kavurun.

  3. 3

    Havuçları ekleyin, 3-4 dakika kavurun.

  4. 4

    Kimyon ekleyip karıştırın.

  5. 5

    Sebze suyunu dökün, kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin.

  6. 6

    Havuçlar yumuşayınca blender ile pürüzsüz hale getirin.

  7. 7

    Hindistancevizi sütünü ekleyin, kaynatın.

  8. 8

    Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

  9. 9

    Taze kişniş ile servis yapın.

#çorba#havuç#zencefil#bağışıklık