Tariflere Dön
Havuç ve Zencefil Çorbası
Bağışıklık güçlendirici, ısıtıcı ve lezzetli bir çorba. Zencefil ve havucun mükemmel uyumu.
15 dk
Hazırlık
30 dk
Pişirme
6
Kişilik
150
Kalori
Malzemeler
- •6 adet orta boy havuç (doğranmış)
- •1 soğan (doğranmış)
- •3 cm taze zencefil (rendelenmiş)
- •2 diş sarımsak
- •5 su bardağı sebze suyu
- •2 yemek kaşığı zeytinyağı
- •100ml hindistancevizi sütü
- •Kimyon, tuz, karabiber
- •Taze kişniş
Besin Değerleri
Porsiyon başına
Protein:3g
Karbonhidrat:22g
Yağ:7g
Lif:5g
Yapılışı
- 1
Tencerede zeytinyağını ısıtın, soğanı kavurun.
- 2
Zencefil ve sarımsağı ekleyip 1 dakika kavurun.
- 3
Havuçları ekleyin, 3-4 dakika kavurun.
- 4
Kimyon ekleyip karıştırın.
- 5
Sebze suyunu dökün, kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- 6
Havuçlar yumuşayınca blender ile pürüzsüz hale getirin.
- 7
Hindistancevizi sütünü ekleyin, kaynatın.
- 8
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 9
Taze kişniş ile servis yapın.
#çorba#havuç#zencefil#bağışıklık