İsveç Diyeti
Tariflere Dön

İsveç Usulü Balık Köftesi

Hafif, lezzetli ve protein deposu balık köftesi. Akdeniz'den İskandinavya'ya modern yorum.

20 dk
Hazırlık
20 dk
Pişirme
4
Kişilik
290
Kalori

Malzemeler

  • 500g beyaz et balık fileto (levrek, mersin vb.)
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 soğan (rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Dereotu, maydanoz
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağı
  • Limon dilimleri

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:26g
Karbonhidrat:10g
Yağ:15g
Lif:1g

Yapılışı

  1. 1

    Balık filetolarını rondoda çekin veya bıçakla ince kıyın.

  2. 2

    Yumurta, un, soğan, sarımsak ve baharatları ekleyin.

  3. 3

    İyice yoğurun, yapışkan bir kıvam elde edin.

  4. 4

    Ellerinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.

  5. 5

    Tavada zeytinyağını ısıtın.

  6. 6

    Köfteleri her tarafı kızarana kadar pişirin.

  7. 7

    Dereotu ve maydanoz serpin.

  8. 8

    Limon dilimleri ile servis yapın.

#balık#köfte#protein#hafif