İsveç Diyeti
Tariflere Dön

İsveç Usulü Yulaf Ezmesi

Soğuk kış sabahları için doyurucu ve besleyici bir kahvaltı. Tam tahıl yulaf, taze meyveler ve cevizlerle hazırlanan klasik İskandinav kahvaltısı.

5 dk
Hazırlık
10 dk
Pişirme
2
Kişilik
320
Kalori

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 su bardağı süt (bitkisel süt de kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Yarım elma (rendeli)
  • 1 avuç yaban mersini
  • 2 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 tutam tarçın
  • 2 yemek kaşığı ceviz (kıyılmış)

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:12g
Karbonhidrat:45g
Yağ:11g
Lif:8g

Yapılışı

  1. 1

    Orta boy bir tencerede süt ve yulaf ezmesiniyaklaşık 5-7 dakika pişirin.

  2. 2

    Arada bir karıştırarak yulaflın yumuşamasını bekleyin.

  3. 3

    Ocaktan alın ve balı ekleyerek karıştırın.

  4. 4

    Kaselere paylaştırın.

  5. 5

    Üzerine rendeli elma, yaban mersini, keten tohumu ve ceviz serpin.

  6. 6

    Tarçın serperek servis yapın.

#kahvaltı#yulaf#sağlıklı#kolay