Tariflere Dön
İsveç Usulü Yulaf Ezmesi
Soğuk kış sabahları için doyurucu ve besleyici bir kahvaltı. Tam tahıl yulaf, taze meyveler ve cevizlerle hazırlanan klasik İskandinav kahvaltısı.
5 dk
Hazırlık
10 dk
Pişirme
2
Kişilik
320
Kalori
Malzemeler
- •1 su bardağı yulaf ezmesi
- •2 su bardağı süt (bitkisel süt de kullanılabilir)
- •1 yemek kaşığı bal
- •Yarım elma (rendeli)
- •1 avuç yaban mersini
- •2 yemek kaşığı keten tohumu
- •1 tutam tarçın
- •2 yemek kaşığı ceviz (kıyılmış)
Besin Değerleri
Porsiyon başına
Protein:12g
Karbonhidrat:45g
Yağ:11g
Lif:8g
Yapılışı
- 1
Orta boy bir tencerede süt ve yulaf ezmesiniyaklaşık 5-7 dakika pişirin.
- 2
Arada bir karıştırarak yulaflın yumuşamasını bekleyin.
- 3
Ocaktan alın ve balı ekleyerek karıştırın.
- 4
Kaselere paylaştırın.
- 5
Üzerine rendeli elma, yaban mersini, keten tohumu ve ceviz serpin.
- 6
Tarçın serperek servis yapın.
#kahvaltı#yulaf#sağlıklı#kolay