Tariflere Dön
Kış Sebzeli Güveç
Soğuk kış günleri için ısıtan, doyurucu ve vitamin deposu bir sebze güveci. Tam anlamıyla İskandinav mutfağı.
20 dk
Hazırlık
45 dk
Pişirme
6
Kişilik
280
Kalori
Malzemeler
- •2 patates (küp küp doğranmış)
- •2 havuç (dilimlenmiş)
- •1 kabak (dilimlenmiş)
- •1 su bardağı yeşil fasulye
- •1 soğan (doğranmış)
- •2 diş sarımsak
- •400g domates (konserve veya taze)
- •3 su bardağı sebze suyu
- •2 yemek kaşığı zeytinyağı
- •1 çay kaşığı kekik, biberiye
- •Tuz, karabiber
Besin Değerleri
Porsiyon başına
Protein:7g
Karbonhidrat:42g
Yağ:8g
Lif:9g
Yapılışı
- 1
Büyük bir tencerede veya güveçte zeytinyağını ısıtın.
- 2
Soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
- 3
Havuç ve patatesleri ekleyip 5 dakika kavurun.
- 4
Domates, sebze suyu ve baharatları ekleyin.
- 5
Kaynayınca kısık ateşte 25 dakika pişirin.
- 6
Kabak ve yeşil fasulyeleri ekleyip 15 dakika daha pişirin.
- 7
Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 8
Sıcak olarak, yanında tam buğday ekmeği ile servis yapın.
#ana yemek#güveç#sebze#kış