İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Kış Sebzeli Güveç

Soğuk kış günleri için ısıtan, doyurucu ve vitamin deposu bir sebze güveci. Tam anlamıyla İskandinav mutfağı.

20 dk
Hazırlık
45 dk
Pişirme
6
Kişilik
280
Kalori

Malzemeler

  • 2 patates (küp küp doğranmış)
  • 2 havuç (dilimlenmiş)
  • 1 kabak (dilimlenmiş)
  • 1 su bardağı yeşil fasulye
  • 1 soğan (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak
  • 400g domates (konserve veya taze)
  • 3 su bardağı sebze suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik, biberiye
  • Tuz, karabiber

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:7g
Karbonhidrat:42g
Yağ:8g
Lif:9g

Yapılışı

  1. 1

    Büyük bir tencerede veya güveçte zeytinyağını ısıtın.

  2. 2

    Soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.

  3. 3

    Havuç ve patatesleri ekleyip 5 dakika kavurun.

  4. 4

    Domates, sebze suyu ve baharatları ekleyin.

  5. 5

    Kaynayınca kısık ateşte 25 dakika pişirin.

  6. 6

    Kabak ve yeşil fasulyeleri ekleyip 15 dakika daha pişirin.

  7. 7

    Sebzeler yumuşayınca tuz ve karabiber ile tatlandırın.

  8. 8

    Sıcak olarak, yanında tam buğday ekmeği ile servis yapın.

#ana yemek#güveç#sebze#kış