İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Levrek ve Kuşkonmaz

Zarif ve hafif bir akşam yemeği. Omega-3 deposu levrek balığı ile mevsimin en taze kuşkonmazı.

15 dk
Hazırlık
20 dk
Pişirme
4
Kişilik
320
Kalori

Malzemeler

  • 4 porsiyon levrek fileto
  • 500g kuşkonmaz
  • 2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon
  • Dereotu
  • Tuz, karabiber

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:28g
Karbonhidrat:8g
Yağ:18g
Lif:4g

Yapılışı

  1. 1

    Fırını 200°C'ye ısıtın.

  2. 2

    Kuşkonmazların sert uçlarını kesin.

  3. 3

    Fırın tepsisine kuşkonmazları dizin, zeytinyağı dökün.

  4. 4

    Üzerine sarımsak serpin, tuz ve karabiber ekleyin.

  5. 5

    10 dakika pişirin.

  6. 6

    Levrek filetolarına tuz, karabiber sürerek hazırlayın.

  7. 7

    Kuşkonmazların üzerine levrek filetolarını yerleştirin.

  8. 8

    10 dakika daha pişirin.

  9. 9

    Limon suyu ve dereotu ile servis yapın.

#levrek#balık#kuşkonmaz#omega-3