Tariflere Dön
Levrek ve Kuşkonmaz
Zarif ve hafif bir akşam yemeği. Omega-3 deposu levrek balığı ile mevsimin en taze kuşkonmazı.
15 dk
Hazırlık
20 dk
Pişirme
4
Kişilik
320
Kalori
Malzemeler
- •4 porsiyon levrek fileto
- •500g kuşkonmaz
- •2 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
- •3 yemek kaşığı zeytinyağı
- •1 limon
- •Dereotu
- •Tuz, karabiber
Besin Değerleri
Porsiyon başına
Protein:28g
Karbonhidrat:8g
Yağ:18g
Lif:4g
Yapılışı
- 1
Fırını 200°C'ye ısıtın.
- 2
Kuşkonmazların sert uçlarını kesin.
- 3
Fırın tepsisine kuşkonmazları dizin, zeytinyağı dökün.
- 4
Üzerine sarımsak serpin, tuz ve karabiber ekleyin.
- 5
10 dakika pişirin.
- 6
Levrek filetolarına tuz, karabiber sürerek hazırlayın.
- 7
Kuşkonmazların üzerine levrek filetolarını yerleştirin.
- 8
10 dakika daha pişirin.
- 9
Limon suyu ve dereotu ile servis yapın.
#levrek#balık#kuşkonmaz#omega-3