İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Somon ile Fırında Sebzeler

Omega-3 açısından zengin somon balığı ve mevsim sebzeleriyle hazırlanan sağlıklı ve lezzetli bir ana yemek.

15 dk
Hazırlık
30 dk
Pişirme
4
Kişilik
380
Kalori

Malzemeler

  • 4 porsiyon somon fileto (yaklaşık 150g'lık)
  • 2 büyük patates (küp küp doğranmış)
  • 2 havuç (dilimlenmiş)
  • 1 brokoli (çiçeklerine ayrılmış)
  • 1 kırmızı biber (dilimlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 limon
  • Taze dereotu
  • Tuz, karabiber, kekik

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:32g
Karbonhidrat:28g
Yağ:16g
Lif:6g

Yapılışı

  1. 1

    Fırını 200°C'ye ısıtın.

  2. 2

    Sebzeleri büyük bir fırın tepsisine yayın.

  3. 3

    Üzerlerine zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ve kekik serpip karıştırın.

  4. 4

    Fırında 15 dakika pişirin.

  5. 5

    Tepsiyi fırından çıkarın, somon filetolarını sebzelerin arasına yerleştirin.

  6. 6

    Somon üzerine limon suyu sıkın ve tuz-karabiber serpin.

  7. 7

    Tekrar fırına koyun ve 12-15 dakika daha pişirin.

  8. 8

    Üzerine taze dereotu serpip servis yapın.

#ana yemek#somon#omega-3#fırın