İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Tam Buğday Krep

Tam tahıl unu ile hazırlanan sağlıklı kreplerle kahvaltınızı renklendirinveya hafif bir tatlı keyfi yapın.

10 dk
Hazırlık
20 dk
Pişirme
4
Kişilik
180
Kalori

Malzemeler

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • İçin: labne, muz, çilek, bal

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:8g
Karbonhidrat:26g
Yağ:6g
Lif:4g

Yapılışı

  1. 1

    Bir kapta un, yumurta, süt, zeytinyağı ve tuzu çırpın.

  2. 2

    Pürüzsüz bir hamur elde edin ve 15 dakika dinlendirin.

  3. 3

    Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın, hafifçe yağlayın.

  4. 4

    Bir kepçe hamuru tavaya dökün, tavayı döndürerek hamuru ince yayın.

  5. 5

    Altı kızarınca spatula ile çevirin.

  6. 6

    Diğer tarafını da pişirip tabağa alın.

  7. 7

    Tüm hamuru bitirene kadar devam edin.

  8. 8

    Krepler sıcakken labne, dilimlenmiş muz ve çilek ile doldurun.

  9. 9

    Rulo yapın ve üzerine bal gezdirip servis yapın.

#kahvaltı#krep#tam tahıl#orta