Tariflere Dön
Tam Buğday Krep
Tam tahıl unu ile hazırlanan sağlıklı kreplerle kahvaltınızı renklendirinveya hafif bir tatlı keyfi yapın.
10 dk
Hazırlık
20 dk
Pişirme
4
Kişilik
180
Kalori
Malzemeler
- •1 su bardağı tam buğday unu
- •2 yumurta
- •1.5 su bardağı süt
- •1 yemek kaşığı zeytinyağı
- •1 tutam tuz
- •İçin: labne, muz, çilek, bal
Besin Değerleri
Porsiyon başına
Protein:8g
Karbonhidrat:26g
Yağ:6g
Lif:4g
Yapılışı
- 1
Bir kapta un, yumurta, süt, zeytinyağı ve tuzu çırpın.
- 2
Pürüzsüz bir hamur elde edin ve 15 dakika dinlendirin.
- 3
Yapışmaz tavayı orta ateşte ısıtın, hafifçe yağlayın.
- 4
Bir kepçe hamuru tavaya dökün, tavayı döndürerek hamuru ince yayın.
- 5
Altı kızarınca spatula ile çevirin.
- 6
Diğer tarafını da pişirip tabağa alın.
- 7
Tüm hamuru bitirene kadar devam edin.
- 8
Krepler sıcakken labne, dilimlenmiş muz ve çilek ile doldurun.
- 9
Rulo yapın ve üzerine bal gezdirip servis yapın.
#kahvaltı#krep#tam tahıl#orta