İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Yaban Mersini Muhallebisi

İskandinav ormanlarının en değerli meyvesi yaban mersini ile hazırlanan hafif ve sağlıklı bir tatlı. Antioksidan deposu.

10 dk
Hazırlık
15 dk
Pişirme
4
Kişilik
180
Kalori

Malzemeler

  • 2 su bardağı yaban mersini
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 tutam vanilya
  • Servis için: yoğurt veya krema

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:2g
Karbonhidrat:38g
Yağ:1g
Lif:4g

Yapılışı

  1. 1

    Yaban mersinlerini ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.

  2. 2

    Balı ekleyip karıştırın.

  3. 3

    Nişastayı 4 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırarak açın.

  4. 4

    Nişastalı suyu kaynar meyve karışımına yavaşça ekleyin, sürekli karıştırın.

  5. 5

    Koyulaşana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.

  6. 6

    Vanilyayı ekleyin.

  7. 7

    Kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.

  8. 8

    Üzerine yoğurt veya krema ile servis yapın.

#tatlı#yaban mersini#antioksidan#kolay