Tariflere Dön
Yaban Mersini Muhallebisi
İskandinav ormanlarının en değerli meyvesi yaban mersini ile hazırlanan hafif ve sağlıklı bir tatlı. Antioksidan deposu.
10 dk
Hazırlık
15 dk
Pişirme
4
Kişilik
180
Kalori
Malzemeler
- •2 su bardağı yaban mersini
- •1 su bardağı su
- •3 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
- •2 yemek kaşığı mısır nişastası
- •1 tutam vanilya
- •Servis için: yoğurt veya krema
Besin Değerleri
Porsiyon başına
Protein:2g
Karbonhidrat:38g
Yağ:1g
Lif:4g
Yapılışı
- 1
Yaban mersinlerini ve suyu bir tencereye alıp kaynatın.
- 2
Balı ekleyip karıştırın.
- 3
Nişastayı 4 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırarak açın.
- 4
Nişastalı suyu kaynar meyve karışımına yavaşça ekleyin, sürekli karıştırın.
- 5
Koyulaşana kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.
- 6
Vanilyayı ekleyin.
- 7
Kaselere paylaştırıp buzdolabında soğutun.
- 8
Üzerine yoğurt veya krema ile servis yapın.
#tatlı#yaban mersini#antioksidan#kolay