İsveç Diyeti
Tariflere Dön

Yulaf ve Badem Kurabiyesi

Şekersiz, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık. Kahve yanında veya okul kahvaltısında ideal.

15 dk
Hazırlık
20 dk
Pişirme
20
Kişilik
95
Kalori

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı badem unu
  • 2 adet olgun muz (ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tutam tuz
  • Yarım su bardağı kuru üzüm veya damla çikolata (opsiyonel)

Besin Değerleri

Porsiyon başına

Protein:3g
Karbonhidrat:15g
Yağ:4g
Lif:2g

Yapılışı

  1. 1

    Fırını 180°C'ye ısıtın.

  2. 2

    Büyük bir kapta ezilmiş muz, bal, hindistancevizi yağı ve vanilyayı karıştırın.

  3. 3

    Yulaf ezmesi, badem unu, tarçın ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.

  4. 4

    İsterseniz kuru üzüm veya damla çikolata ekleyin.

  5. 5

    Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

  6. 6

    Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı şekiller verin.

  7. 7

    15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin.

  8. 8

    Fırından çıkarıp tepsinin üzerinde soğumaya bırakın.

  9. 9

    Hava geçirmeyen bir kapta 1 hafta saklanabilir.

#tatlı#kurabiye#yulaf#şekersiz