Tariflere Dön
Yulaf ve Badem Kurabiyesi
Şekersiz, sağlıklı ve lezzetli bir atıştırmalık. Kahve yanında veya okul kahvaltısında ideal.
15 dk
Hazırlık
20 dk
Pişirme
20
Kişilik
95
Kalori
Malzemeler
- •2 su bardağı yulaf ezmesi
- •1 su bardağı badem unu
- •2 adet olgun muz (ezilmiş)
- •3 yemek kaşığı bal
- •3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
- •1 çay kaşığı vanilya
- •1 çay kaşığı tarçın
- •1 tutam tuz
- •Yarım su bardağı kuru üzüm veya damla çikolata (opsiyonel)
Besin Değerleri
Porsiyon başına
Protein:3g
Karbonhidrat:15g
Yağ:4g
Lif:2g
Yapılışı
- 1
Fırını 180°C'ye ısıtın.
- 2
Büyük bir kapta ezilmiş muz, bal, hindistancevizi yağı ve vanilyayı karıştırın.
- 3
Yulaf ezmesi, badem unu, tarçın ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- 4
İsterseniz kuru üzüm veya damla çikolata ekleyin.
- 5
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
- 6
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yassı şekiller verin.
- 7
15-20 dakika altın rengi olana kadar pişirin.
- 8
Fırından çıkarıp tepsinin üzerinde soğumaya bırakın.
- 9
Hava geçirmeyen bir kapta 1 hafta saklanabilir.
#tatlı#kurabiye#yulaf#şekersiz